Groep-T University
Address: 
Leuven, Belgium
Categories: 
Educational, Atria, Public services
Status: 
Completed 1996
Client: 
Groep-T
End user: 
Groep-T
Total surface: 
16.500 m²

Groep-T Leuven Engineering College, an international university college for engineering located in Leuven, is inscribed within a 4-storey cubic-shaped building of which one corner is curved and recessed in order to create a covered plaza in front of the main entrance. The overall design concept of the Groep-T project is based on a continuous 4-storey spiral-shaped walkway which creates a simple way of communication between the 2.000 building users when fully occupied. 

 

 

 

The walkway which gives access to all the classrooms, a 250 seat auditorium as well as a 300 seat restaurant creates a central atrium naturally lit thanks to a cylindrical sloping skylight which covers the open space. At ground level in the atrium void there is no permanent decoration since the space is scheduled to accommodate events and other presentation or concerts while the public would be located all along the 210 metres long walkway.

Groep-T University
Leuven, Belgium
Educational, Atria, Public services