Sanoma HHQ
Brussels, Belgium
HQ, Offices, Atria
Completed 2004
End user: 
Sanoma Magazines
Total surface: 
20.150 m²

Originally designed as a basic speculative building, the design of the 5-storey project took into account the Sanoma needs when the international media group decided to occupy the 12,000-square-metre building located in the Brussels Airport business area.

In order to create a headquarters building for Sanoma, the solid link of the original H-shaped project has been entirely rethought and now forms a glass-enclosed atrium while the two office wings are connected in the upper levels via glass-encased walkways. 


In between the two office wings, a landscaped pond and a useable terrace is like an outdoor extension of the atrium ground level. All the above greatly enhances communication which is so essential for a media company.

Façades clad with clear natural stone are also part of the design changes made to the original project in order to turn it into a representative headquarters building with high visibility along highway connecting Brussels to the Brussels Airport.

Sanoma HQ
Brussels, Belgium
HQ, Offices, Atria