De Warandepoort
Address: 
Tervuren, Belgium
Categories: 
Offices, Service flats, Public services
Status: 
Completed 2015
Client: 
VURE n.v. / BEXIT
End user: 
OCMW Tervuren
Total surface: 
13.520 m²
In coorporation with: 
In cooperation with A.-Concept

Inside the historical walls of the former Royal Garden in Tervuren is situated new mixed-use complex that connects the social heart of the city with the oft-visited park. This transition was one of the key points defining design of the project. Located around the central courtyard, recreational and administrative center, together with assisted-living apartments creates an extension of the city’s social fabric while bringing public space to life.

The newly built recreational center houses a theater, a library, a tourist center, youth facilities, a brasserie and a multipurpose room. The adjoining plaza connects downtown Tervuren with the park - the difference in elevation is spanned by eye-catching steps. The combination of assisted living apartments and youth activities ensures variation and interaction.

De Warandepoort
Tervuren, Belgium
Offices, Service flats, Public services